• Op werkdagen voor 16:00 besteld is zelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €30,- (NL)
  • 14 Dagen op zicht
  • Eigen werkplaats voor reparaties en onderhoud
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld is zelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €30,- (NL)
  • 14 Dagen op zicht
  • Eigen werkplaats voor reparaties en onderhoud

Hoe kiest u een naald?

Als eerste.. kies een kwaliteits naald, Dus Schmetz, Organ, Orginele Singer, Orginele Pfaff, Orginele Husqvarna Viking.

De vorm van de naald is enorm belangrijk en komt heel precies.. En ook al wijken ze maar een beetje af een goedkope naald zorgt vaak voor grote problemen.

Een kwaliteits naald haald al heel veel klachten weg nu nog de juiste voor de juiste klus.

Een juiste en onbeschadigde naald is essentieel voor een perfect resultaat. Een naald lijkt misschien niet zo belangrijk maar een naald kan letterlijk uw werkstuk ‘maken of breken’.

Vervang een naald op tijd een stompe naald is een slechte naald.

Als u met een versleten of beschadigde naald naait, dan kan uw garen daardoor slijten en snel breken, steken kunnen overslaan en uw stof kan beschadigen. Kies altijd het type naald op basis van de stof die u gaat gebruiken. Is het een geweven of gebreide stof? Dik of dun?

elke dikte heeft u nodig voor welke stof ?

De dikte van de naald is afhankelijk van dikte van uw garen en dikte van uw stof. De meest voorkomende naaldddiktes zijn:

60/08

70/10

80/12

90/14

100/16

110/18

120/19

130/21

Een dunne naald – dus met een laag nummer – is geschikt voor lichtgewicht stoffen en dikkere naalden – met een hoger nummer – zijn geschikt voor zwaardere/dikkere stoffen.

Voor de normale, geweven stoffen zijn de nummers 70, 80 en 90 geschikt. Wanneer u de verschillende katoenen stoffen met elkaar vergelijkt kan er natuurlijk enig verschil in stofdikte zijn, in dat geval maakt u zelf de keuze welke naald het meest geschikt is.

Welke naaldsoorten zijn er?

Hieronder vindt u de naaldsoorten die wij in ons assortiment hebben. Bestellen? Ga dan naar uw SINGER® dealer of bestel via onze webshop (Klik dan bovenaan deze pagina in de lichtgrijze menubalk op Accessoires/Naalden en klap het keuzemenu uit of klik hieronder op de link onder de rode benaming). Voor een compleet overzicht, blader door de SINGER® naaldenbrochure>>

UNIVERSELE NAALDEN

Geweven, natuurlijke, synthetische stoffen. Glijdt gemakkelijk door gebreide en geweven stoffen. Heeft een afgeronde punt en taps toelopend uiteinde.

STRETCHNAALDEN

Rekbare stoffen. Perfect voor het naaien van rekbare stoffen. De punt is afgerond maar minder afgerond dan de ballpoint om door dikkere stoffen te prikken.

JEANSNAALDEN

Extra dikke stoffen. Vermindert naaldbreuk en het overslaan van steken. Heeft een scherpe punt en versterkt blad.

TWEELINGNAALDEN

Normale geweven stoffen. Maak in één keer twee rijen steken. Gebruik twee bovendraden en één onderdraad.

OVERLOCKNAALDEN

Geweven en rekbare, dikke stoffen. Speciaal ontworpen voor overlocken.

QUILTNAALDEN

Dikke geweven stoffen quilten. Perfect voor quilten en doorstikken dankzij de zeer smalle naaldpunt.

DOORSTIKNAALDEN

Doorstikken van dikke stoffen. Bereik perfect rechte steeklijnen met dikke of meervoudige garens met dit zeer lange oog van de naald.

BORDUURNAALDEN

Rayon, polyester en andere speciale stoffen. Beschermt tegen overmatige wrijving. Voor probleemloos borduurwerk en decoratief naaien.

LEERNAALDEN

Dik leer, vinyl. Snijdt door leer en andere dikke niet-geweven soorten kunstleer en suède zonder grote gaten te maken, dankzij de wigvormige, enigszins scherpe snijpunt van de naalden.

ZWAARDNAALDEN

Voor mooie ajoursteken prikt de zwaardnaald een gaatje in de stof terwijl de naaimachine rondom het gaatje naait.

MICROTEXNAALDEN

Dicht geweven normale stoffen. Perfect voor microvezels, polyester en andere synthetische stoffen.

Voor optimale prestaties adviseren wij u om uw naald te vervangen na 6-8 uur naaien of met dezelfde stof te hebben gewerkt.